torstai 31. toukokuuta 2007

Puita / trees

Tässä on kaksi uusinta hankintaa: Terijoen salava (alla) ja Pilvikirsikka (yllä). Terojoen salavan istutin autotallin taakse pihamme ja pyörätien väliin, jotta se aikanaan antaisi näkösuojaa ja ennen kaikkea tuulensuojaa! Meillä tuulee aina kovasti ja varsinkin juuri autotallin takaa käy usein puhuri. Tuo Terijoen salavahan kasvaa suureksi palloksi ja varmaan vähän hillitsee tuulta. Joku suureksi kasvava havukin voisi olla hyvä tuonne kulmalle. Tuo raja sattuu vielä olemaan sellaiseen ilmansuuntaan, etteivät puut varjostaisi lähettyvillä olevia marjapensaita ja pian perustettavaa kasvimaata.

Pilvikirsikka on merkitty pihasuunnitelmaamme kadun puolelle, mutta se sai kuitenkin paikan pihan perältä.

Here are our two new trees. The other one is Salix fragilis Bullata (below) and the other one is Prunus pensylvanicus. I wanted Salix because it will grow fast and when it's bigger, it is going to be a barrier towards wind.

1 kommentti:

quu kirjoitti...

Terijoesta tulee todallakin jättimäinen - ehkä tuota kannattaa hieman harvennella ja lyhennellä versoja, niin tiivistyisi ja ehkä jäisi pienemmäksi. Onneksi se ei ole moksiskaan leikkelystä :)

Pilvikirsikka on pitkään ollut tahtoo-listalla, mutta en ole sitä vielä hankkinut.. tahtoo olla meikäläisen rahapussille iso verotus.Siispä ihailen naapureiden pilvikirsikoita sen aikaa..