tiistai 15. toukokuuta 2007

Vintage-sheets / vanhoja kankaita, kirjailuja ja pitsejä

Tässä on isoisoäitini kirjoma monogrammi vuosikymmenten takaa. Kangas on niin hauras ja rikkoutunut, että ajattelin leikata vain monogrammin kohdan irti ja ommella sen vahvempaan kankaaseen. Tästä tulee tyynyliina.

Here is my mothers grandmohers monogram. She made it decades ago. I have planned to cut the monogram out from fabric because the fabric is in bad shape. I'm going to make a pillowcase.


Nämä kaksi tyynyliinaa kirjailuineen ovat myös isoisoäitini käsialaa ja jo hyvin kellastuneita ja rikkinäisiä. Reunuspitit ja kirjailut ovat silti ehjiä. Korjaan tyynytliinat käyttökelpoisiksi, kunhan keksin, miten saan tehtyä sen kunnioittaen vanhaa käsityötä

These two pillowcases (up) are also madeby my grandgrandmother. Those aren't in good shape
Nämä valkoiset kankaansuikaleet pitseineen ovat äitini varastoista. Hän on itse virkannut reunuspitsin (olettaisin 1960-luvulla). Aion tehdä näistä ja kirpputorilta löytämästäni pitsilkanasta verhokapat kuistiin.
These white fabrics with lace is from my mothers house. My mum made the lace by herself. I'm going to sew curtains from this vintagematerial.

I founf this from fleemarket:-)

1 kommentti:

quu kirjoitti...

Miullakin on tallessa molempien mummojeni kirjailemia + pitsitettyjä lakanoita ja tyynyliinoja, pyyhkeitä.. sekä äitini tekemää pellavakangasta. En ole niille vielä löytänyt käyttötarkoitusta, joskus pesen ja silittelen niitä, sekä pinoan kaappiin..