sunnuntai 27. toukokuuta 2007

Lisää perennoja /More perennials

Ensimmäinen Kevätvuohenjuuren kukka aukesi! Ihanaa! Sain äidin penkistä lisää vuohenjuurta.

First flower opened today! This perennial is doronicun orientale (Little Leo). My mum gave it to me from her own garden.
Rheum rhabarbarum eli raparperi, jonka sain eräältä työkaveriltani viime syksynä, menestyy näköjään hyvin. Se on alle viikossa kasvanut pienistä taimen aluista näin isoksi ja jatkaa kasvuaan.

Rheun rhabarbarum is now this big! Just a weeks ago it was tiny. One nice person from my work gave it to me last Autumn.

Äitini lähetti tänään Idäntuliunikkoja. Se ei oikein pidä siirtämisestä, mutta alkanee kuitenkin viihtyä meilläkin, ellei tänä vuonna, niin seuraavana.

My mum sent these poppies to me today. Poppies doesn't like moving.

Tämä on uusi tulokas perennapenkkiini. Äitini lähetti sen tänään ja kaivoin heti perennapenkkiini, mutta katsotaan sitten myöhemmin, joudunko siirtämään, kun penkkiä laajennan. Toisaalta tulevana kesänä pitää myös tarkkailla kasvien kukintojen väriä, että osaa siirtää tarpeen vaatiessa.

This is new. My mum sent these (symphytum officinalis) today.
Kuolanpionikin on ehtinyt jo näin suureksi:-)

3 kommenttia:

Sanna Tallgren kirjoitti...

Ihanaa, kun kaikki kasvaa. Näyttää varmaan vaan kuvassa, mutta ihan kuin kuolanpionin vieressä olisi kiinanpionin kaksi punaisempaa versoa? On tosi kivaa, kun näkee jostain saatujen kasvien ilmaantuvan keväällä näkyviin ja lähtevän kasvuun. Ja mukavaa on tietysti sekin, että on kanssapuutarhureita, joilta saa taimia:)

quu kirjoitti...

Oli niin ihana palata vihreään pohjolaan - täällä on viikossa kasvanut kasvit valtavasti! :)

Outi kirjoitti...

Sanni: Kyllä siellä kasvaa tosiaan kiinanpioniakin. Ostin neljä viime syksynä alennuksesta ja kolme niistä kasvaa.

On tosiaan mahtava juttu, että voi joltakulta saada taimia tai jaettuja kasveja. Juuri toimme ystäväperheeltä saatuja norjanangervoja pihaan 8 kpl. Odotan kovasti aikaa, jolloin voin itse antaa kasveja muille. Nyt kun en vielä mitään voi jakaa.

Quu: Eikös olekin! Täällä se kesä sitten tuleekin ihan hetkessä, kun se ensin viivyttelee koko toukokuun jossain Jyväskylän leveyksillä.