maanantai 12. toukokuuta 2008

Näistä haaveilen - osa 1/ Some dreams - part 1

Kuva osoitteesta: http://www.puutarhaliitto.fi/taimistoviljelijat/images/tornionlr.jpg
Tornionlaakson ruusu on ihan pakko saada ja vieläpä monta sellaista, sillä se on minulle juurieni vuoksi rakas ruusupensas. Pidän hirveästi myös kyseisen ruusun kukista ja se on täällä viitosvyöhykkeellä myös kestävä kasvi.



Pilvikirsikalle olisi pihallamme kaksi paikkaa. Haaveilen ja ehkä jo tänä vuonna hankinkin.



Kuva löytyi osoitteesta: http://www.tampere.fi/ytoteto/puisto/puistot/arboretum/ruusutar/kuvat/mariathe.jpg

Tässä on mielestäni kaunis kukka. Juu olen vaaleanpunaisen ystävä;-)

New Dawn on terve, kaunis ja runsaasti kukkiva köynnösruusulajike. New Dawn on jalostettu kestämään Suomen oloissa jopa V-vyöhykkeellä (tarkista kotimaisuus!), mutta useammat kannat kestävät I-III vyöhykkeelle. Se kasvaa korkeutta 2-4 metriä. Kasvutapa on erittäin voimakas. New Dawn kukkii saman vuoden versoilla kerrotuin haalean vaaleanpunaisin kukin heinä-syyskuussa. Tuoksu on huumaavan hieno, muistuttaa vanhanajan ruusutuoksua.



2 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Suloisia ihan jokainen ja sopivat varmasti sinisen talosi pihapiiriin. Aiemman postauksen suunnitelmat vaikuttavat hyviltä, vaikka kovasti niissä on hommaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuon köynnösruusun new dawn istuttimmekin juuri viime keväänä. Saapi nähdä kuinka kasvaa sitten tänä vuonna, ei vielä ainakaan ole kuollut. Minulle tuli kans sellainen hempeän vaaleanpunaisen ruusupuskan mieliteko.
Tuo arboretum Tampereella on kyllä ihan käymisen arvoinen paikka:)