tiistai 26. kesäkuuta 2007

Uusi tulokas perennapenkkiin: Pioni /Sarah Bernhard (Paeonia lactiflora)



Siirrän keltaiset ja oranssit kukat kauemmaksi tästä etualalla olevasta penkistä. Kuten kuvassakin näkyy, olen laajentanut penkkiä taakse ja laajennan edelleen, niin että penkki kaartaa kauniisti omanapuun ympäri. Kevätvuohenjuuri onkin jo siirtynyt taemmaksi ja sen paikalle istutin uuden pionin: kerratun vaaleanpunaisen jalopioni Sarha Bernhardin. Jalopioniahan sen lähettyviltä jo löytyykin. sammakon vieressä on valkoinen jalopioni (nimeä en tiedä) ja ison kiven takana on myös jalopioni, jos se nyt sattuu lähtemään, kun kuolleelta näyttää. Lähellä kuolanpionia on vielä aniliininpunainen kiinanpioni (senkään nimeä en tiedä). Tarkoituksena on, että tässä etualalla väreinä olisi valkoinen, vaaleanpunainen, sininen ja valkoinen ja siitä väriskaala sitten laajenisi keltaiseen taaemmaksi mentäessä.

1 kommentti:

quu kirjoitti...

Paljon on saatu aikaan teidänkin pihalla! Upeaa jälkeä kertakaikkiaan! :) Parin vuoden päästä kivet jo istuu luonnollisemmin paikalleen.

Edullisella paikalla siitä kuolanpionista tulee n.1,5 metrinen rötjäke, mutta se ei sitten yhtään pane pahakseen siirtämistä tai jakamista!