sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

Pieniä virpojia/ Finnish tradition

Kaupungissamme on tapana, että palmusunnuntaina pienet noita-akat ja -ukot kulkevat koristellut pajunoksat korissa ja virpovat naapuruston asukkaita. Omassa lapsuudessani en virponut koskaan, mutta kiersin pääsiäisämmänä (noitana) pääsiäislauantaina laulamassa (kuului silloisen paikkakuntani perinteeseen). Olikin aluksi järkytys, kun opiskelijaboksin ovikello soi palmusunnuntaina ja oven takana oli NOITAvirpojia. Eihän minulla silloin ollut mitään varattuna palkaksi. Siitä opin! Ensin vastustin kovasti palmusunnuntain noitana kulkemista, mutta jos haluan, että lapseni saavat yhtä mukavan kokemuksen noitana kiertämisestä kuin itse sain lapsena, minun on sopeuduttava siihen, että tällä paikkakunnalla tämä tapahtuu palmusunnuntaina. Yläkuvassa lapset ovat juuri lähdössä ensimmäistä kertaa elämässään virpomaan ja alakuvassa he tulivat kierroksensa jälkeen ja virpoivat minulle ja miehelleni.

Here in Finland we have some Easter traditions. One of the traditions is witch/wizard tradition. The tradition varies little bit in different parts of Finland. In our town children goes around as wizards and witches one week before Easter and they gives decorated willow branches to neighbours. They also says a rhyme and usually people who gets branches gives some sweets to children.
Olimme varanneet virpomispalkkaa ja saimmekin antaa suklaamunia ainakin viidelle eri virpojaryhmälle.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tutunnäiköisiä noitia! Tuossahan niitä pyörähti meidänkin ovella. Ja ihania kuvia myös pikkuprinsessan synttäreiltä. Tuo Naavanutun mekko on kyllä superhieno! t. kaveri-naapuri

Anonyymi kirjoitti...

Täällä jo odottelen, että päivittelet blogiisi kevään heräämistä pihassanne...

t. samainen kaveri-naapuri tästä vähän matkan päästä ;o)