sunnuntai 22. huhtikuuta 2007






Nyt tekee mieli huokaista! Esikoisemme täytti 7 vuotta ja tänään vietimme kekkerit. Talo oli täynnä tarhakavereita, suurin osa poikia ja meno oli sen mukainen. Eilen siivosin ja suunnittelin tarjottavia. Kävin ostoksilla ja etsin sopivia kertislautasia ja servettejä, vaan en oikein sopivia löytänyt, kun meidän esikoiselle ei enää oikein muumit kelpaa. Poika toivoi kakuksi suklaakakkua ja ensimmäistä kertaa turvauduin kaupan valmiiseen suklaakakkujauheeseen, johon lisätään vain vesi. Leivon aika paljon ja mulla on paljon erilaisia suklaakakkureseptejä, mutta kun Jaakko esitti toiveen, että kakun pitää olla ihan tavallinen suklaakakku ilman mitään ihmetäytteitä eikä se saa olla juustokakku, joita usein teen, niin ajattelin kokeilla tuollaista helppoa ja nopeaa ratkaisua. Ratkaisu osoittautui loistavaksi! Annoin koemaistiaiset pojille illalla ja kysyin: "onko se hyvää vai hirveän hyvää?" Vastaus tuli kahdesta suusta: "HIRVEÄN HYVVÄÄ". Eli ei kai kannata äidin enää itse alusta alkaen edes leipoa;-) No en minä leipomisia jätä. Muutenkin kekkerien tarjottavat olivat helppoja lastenkutsujuttuja: pikkunakkeja, porkkanatikkuja, sipsiä ja juustonaksia, keksiä ja jäätelöbaari (tein jokaiselle jäätelöannoksen: eri värisiä jäätelöpalloja, strösseliä, vohveli, jätskikastiketta ja kermavaahtoa halukkaille) Oli menestys. Aikuisten pöytään olin lisäksi tehnyt kinkkupiirakkaa. Juomapuolikin oli onnistunut: Jokaiselle yksi pillimehu ja sen jälkeen spriteen sekoitettuna omatekoista punaherukkamehua. Teki kauppansa:-)

En olekaan näiden synttärijärjestelyjen yms. takia ehtinyt pariin päivään päivittämään tuota pihapuolta. Nyt tulppaanien nenät kuitenkin näkyvät ja hernepuussa ja lamoherukassa näkyy silmut. Sinisessä ruukussa kasvaa jotain, joka on itsellenikin yllätys, sillä istutin siihen joitakin sipuleita syksyllä, mutta en muista mitä. Tai no... saas nähdä, kasvaako siinä mikään, kun vielä ei mikään näy nousseen pinnalle.

1 kommentti:

quu kirjoitti...

Aivan vesi herahtaa kielelle kun luki mitä tarjottavaa oli - miekin olisin voinut sinne lastenpuolen tarjoiluun osallistua :D

Etelässä kukkii jo kasvitieteelliset tulppaanitkin, mutta täällä on jotenkin kevään eteneminen taantunut.. no ruohosipuli rehottaa ;)