torstai 19. huhtikuuta 2007

Mänty

Yksi ainut mänty oli sellainen ja sellaisessa paikassa tontilla, että se voitiin jättää. Muut olivat joko väärässä paikassa tai aivan risuja. Tuohon mielestäni sopii puu, mutta mietin vähän, olisiko paikka hyvä jollekin muulle puulle. Tuohon seinustalle on tulossa kasvimaa puoliympyrän muotoon.

3 kommenttia:

quu kirjoitti...

En mie tuota mäntyä vaihtaisi muuhun puuhun - sen kasvutapa näyttää hyvältä ja on tuuheakin. Se on kuitenkin jo sen kokoinen, että tuon kokoiset puut maksaa aika paljon taimistoillakin. Männyt ei kauheasti haittaa muita kasveja, kun ovat paalujuurisia.

Monilta uusilta tonteilta raivataan kaikki pois ja sitten ne ovat peltotontteja - on mukava jos joku alkuperäinen asukkikin saa jäädä :)

Outi kirjoitti...

Minustakin tuo mänty näyttää nyt ihan kivalta, mutta ajattelin, että se ei sopisi kasvimaan viereen. Hyvä, jos sopii:-) ja tuohan se vähän varjoa iltapäivästä. Tosin aamu- ja keskipäivän tuohon seinustalle paistaa aikalailla.

quu kirjoitti...

Juu, vähän varjostusta pitää kasvimaallekin saada.Katteet tietty vähentää kastelutarvetta ja haihduntaa jos on kovin aurinkoista.

Tokihan tuosta männystä tulee ajan kanssa suuri, mutta sitten sitä pitää tuumata, että siirtääkö kasvimaata vai kaataa männyn. Kasvimaan kasveista monet viihtyy ruukuissakin.